Koolhydraatarm afvallen met een passend dieet

Wil jij afvallen met een passend dieet, waarbij je vooral let op voeding en weinig hoeft te bewegen? Dan is dit artikel voor jou bedoeld. Want in dit artikel ga je veel te weten komen over de werking van koolhydraten en hoe je met een koolhydraatarm dieet als vanzelf af kan vallen.

 

Atkins zei het al in 1972

De basis van een koolhydraatarm dieet liggen in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Dokter Robert Coleman Atkins ontdekte dat koolhydraten, die in het Amerikaans carbs heten, slecht voor het lichaam zijn. Atkins ontdekte een aantal eigenschappen die hij beschreef in zijn boeken. De belangrijkste van die negatieve eigenschappen is dat koolhydraten suikers bevatten en die als vetten worden opgeslagen mits het lichaam ze gebruikt.

“Omdat de meeste producten vol zitten met onnodige koolhydraten, want ze worden gebruikt om smaak te geven aan goedkope producten, worden de meeste koolhydraten niet verbrand en dus opgeslagen als vet. Mensen die te vaak te veel koolhydraten eten kunnen diëten volgen wat ze willen, maar als ze de bron van het probleem niet aanpakken, zullen ze hun streefgewicht nooit bereiken,” aldus Atkins in een van zijn boeken.

De hype rondom koolhydraten raakte populair in die tijd en er verschenen meet diëten en boeken over het fenomeen, maar de invloed van Atkins is nooit weggeweest.

 

Koolhydraatarm dieet volgen

Wat je dus moet dAtkins van het koolhydraatarm dieetoen om af te vallen en wél je streefgewicht te bereiken – volgens de cardioloog Atkins – is een koolhydraatarm dieet volgen.

Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar vergt wel enig inzicht en enig doorzettingsvermogen. Met de maatschappij waarin wij leven en waarin alles snel en makkelijk moet, liggen de koolhydraten voor het oprapen. Een diepvriespizza, een kant-en-klaar maaltijd, taart, cakes, snoep, frisdranken en sappen. Ze zitten er vol mee.

Die producten zou je dus moeten mijden om koolhydraatarm te kunnen eten. Het is even zoeken, maar wie eenmaal weet waar hij naar moet uitkijken, kan erg ver komen. Er zijn hele handleidingen te vinden voor koolhydraatarme voeding en producten. Het is een kwestie van dit blijven volhouden en volgen.

 

Succesvol afvallen doe je met een koolhydraatarm dieet

Het is in de jaren zeventig al eens gezegd en nu klinkt het steeds meer door: koolhydraten zijn niet goed voor je. Ze maken je dicht en geven je ook nog niet het gevoel dat je vol zit. Je hebt veel koolhydraten nodig om verzadigd te raken, maar veel koolhydraten betekent dus ook dat je veel overtollige suikers hebt.

En die moeten opgeslagen worden.

Een koolhydraatarm dieet kan uitkomst bieden. Er zijn heel veel gratis koolhydraatarme diëten te vinden. En in principe heb je zo’n handleiding helemaal niet nodig als je gewoon op zoek gaat naar koolhydraatarme recepten en de bijhorende koolhydraatarme producten koopt. Probeer het maar eens en je zal zien dat letten op koolhydraten heel veel kan schelen voor je gewicht.

 

Het Atkins dieet

Wil je echt afvallen met een koolhydraatarm dieet en heb je daar geld voor over? Het Atkins dieet van dr Atkins is door de jaren heen nog altijd even sterk gebleven. Hier en daar is het wat aangescherpt en geactualiseerd, maar het dieet is erg bekend en erg geliefd. Er zijn zelfs hele lijnen met Atkins-producten te verkrijgen, zoals Atkins repen en Atkins shakes. Die helpen je zonder problemen om weer op gewicht te komen. Je gewicht bewaar je door de richtlijnen van het dieet van A tot Z door te nemen.

Atkins dieet