De Paleo levensstijl

paleoZoals gezegd kun je als Bourgondiër ook prima slank zijn. De Paleo levensstijl, die werd geïntroduceerd (of liever geherintroduceerd) door Mitchel van Duuren, sluit prima aan bij de wensen van de Bourgondiër, al kan deze levensstijl wel ingrijpend zijn. In dit artikel informeren we je over Paleo en geven we je enkele tips om deze levensstijl goed aan te pakken.

 

Wat is Paleo?

Paleo is een revolutionaire levensstijl, die uitgaat van de levensstijl van onze eerste voorouders. In de tijd van onze eerste voorouders kwamen welvaartskwalen, zoals overgewicht en diabetes, nog helemaal niet voor. Dat had alles te maken met het eten van die tijd. Dat was zogezegd gezond, ook al werd het niet onder de hygiënische omstandigheden zoals we dat nu gewend zijn bereid. De Paleo Revolutie duikt terug naar die tijd en kan helpen voor mensen die een gezondere levensstijl ambiëren, maar ook voor mensen die graag willen afvallen en wel wat kilo’s kunnen missen. Paleo is een revolutie die momenteel Nederland en België op zijn kop zet. Het wordt gezien als dieet, maar is eigenlijk een levenswijze.

 

Levenswijze van Paleo volgen

Wil jij ook de levenswijze van Paleo volgen en aan de hand van diverse heerlijke recepten kilo’s verliezen en ook nog eens een gezonder lichaam krijgen? Dan ben je goed met de Paleo Revolutie. Aan de hand van de tips en richtlijnen in dit boek ga jij namelijk gezonder eten. Je laat koolhydraten staan en neemt eiwitten, je laat ongezonde chemische toevoegingen staan en gaat over op natuurlijke voeding. Je laat frisdrank en ongezonde sapjes staan en gaat terug naar de basis: veel water en veel natuurlijke sappen. Op die manier ontgift je in de eerste weken je lichaam en zul je merken dat je niet veel later af gaat vallen en je lekkerder in je vel gaat voelen.

 

Het succes van Paleo

Hoe komt het dat Paleo zo succesvol is? Veel mensen kiezen voor Paleo omdat het werkt. Het is dan wel een omslag in het leven zoals je dat nu wellicht gewend bent, het is ook een effectieve manier om af te rekenen met overtollige kilo’s en ervoor te zorgen dat die er niet meer aankomen. Paleo werkt twee kanten op. Enerzijds verlies je kilo’s door deze levensstijl en zul je merken dat je heel veel kunt afvallen. Anderzijds zal je niet gaan jojo=en, omdat je gewoon een gezonde levensstijl hanteert en kilo’s niet de kans krijgen om er weer aan te komen.

 

De Slanke Bourgondiër en Paleo

Is de Slanke Bourgondiër klaar voor Paleo? Een aantal punten zijn bij die overweging wellicht cruciaal, want Paleo vraagt veel aanpassingsmogelijkheden van je. Je zult over moeten stappen op een levenswijze die je momenteel onbekend is. Je zult op zoek moeten naar de basis van voeding en kunt niet meer zomaar even naar de supermarkt. Voor wie eten heilig is, is Paleo prima. Maar voor wie snel en makkelijk eten op tafel wil toveren, zal Paleo even slikken zijn. Dus of de Slanke Bourgondiër klaar is voor Paleo, is nog maar de vraag.