Lekker eten en toch afvallen

gezonde voedingWe willen het allemaal: slank zijn. Maar toch willen we ook lekker kunnen eten en van het leven kunnen genieten. Maar hoe pak je dat aan? Bestaat er zoiets als een Slanke Bourgondiër? Het zou wel handig zijn. Op deze website bespreken we de manier waarop je heerlijk kunt eten, zonder dat je al teveel aan zult komen. Hierbij is het van belang dat je je levensstijl ietwat wijzigt.

 

Eet en drink met mate

Je kunt ervoor kiezen om met mate te eten en te drinken. Het voordeel daarvan is dat je niet teveel aankomt, maar toch de smaak van al dat lekkers tot je kunt nemen. Eet en drink met mate, vooral als het vette hapjes en ongezonde tussendoortjes (zoals gebak voor een verjaardag, koekjes bij de koffie of gewoon wat snoepjes om tussendoor weg te snaaien) betreft. Ook met alcohol kun je beter uitkijken, want dat zijn ook echte dikmakers (wist je dat er in veel alcoholische dranken heel veel suiker zit?).

 

Wissel af met water

Water kan wonderen doen. Als je als Slanke Bourgondiër door het leven wil gaan kun je het beste voor iedere uitspatting een halve liter tot een liter water drinken. Dat geeft je namelijk al een vol gevoel, waardoor je eerder remt. Je zult je niet helemaal te buiten gaan aan vet en ongezond eten, maar je zult eerder stoppen. Het water voer je vervolgens op een normale, gewone wijze weer af en je gaat verder met je leven, zonder dat je aangekomen bent. Water helpt tevens om afvalstoffen sneller kwijt te raken en werkt sowieso goed voor mensen die bezig zijn met afvallen en gewicht willen verliezen.

 

Beweeg meer dan je nu doet

Een Bourgondiër houdt van  het leven en is natuurlijk niet alleen maar met eten bezig. Je moet ook zien te bewegen. Hoe meer je beweegt, hoe meer je kunt eten zonder dat je het merkt. Door te bewegen verbrand je energie en op die manier val je af of kom je niet aan wanneer je het bewegen compenseert met lekker eten. Sporten die goed kunnen helpen bij het verbranden van veel energie zijn hardlopen, krachttraining in de sportschool, zwemmen en tennis. Het gaat er vooral om dat je spieren continu en veel in beweging zijn en dus ook veel energie nodig hebben.

 

Las af en toe een rustdag in

Bourgondiërs houden van rusten. Las dus ook af en toe een rustdag in en eet niet zoveel als je normaal zou doen. Door af en toe te crashen – zoals je het ook zou kunnen noemen – krijgt je lichaam kans om overtollig vet en energie te verbranden, waardoor je er na een dag weer tegenaan kunt.

 

Eet gezond

Gezonde voeding is de laatste tip die we je nu kunnen geven. Want een levensgenieter hoeft niet alleen van ongezonde snacks en tussendoortjes te genieten, maar kan ook overgaan op sla, komkommer en tomaat. Oftewel gezonde voeding. Er zijn veel recepten op internet te vinden die je helpen om van gezonde ingrediënten een waar spektakel te maken. Je zal merken dat je het helemaal niet nodig hebt om alleen maar vet en ongezond te eten.